top of page

2η Εβδομάδα_Δευτέρα

Η δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του καλοκαιρινού προγράμματος ξεκίνησε με δημιουργίες… διά χειρός Σοφίας, η οποία έπλεξε κοτσιδάκια με κλωστές στα μαλλιά των κοριτσιών!

Φτιάξαμε γρανίτες με χυμό και με αυτό ως αφορμή μιλήσαμε με απλά λόγια για το φαινόμενο της τήξης και της πήξης. Παρατηρήσαμε κάποιες από τις ιδιότητες των υγρών (παίρνουν το σχήμα του δοχείου μέσα στο οποίο βρίσκονται/ επιτρέπουν να περάσει μέσα τους το δάχτυλό μας) και κάναμε προβλέψεις αναφορικά με το τι παθαίνουν τα υγρά όταν μπούνε στην κατάψυξη. Τα παιδιά προέβλεψαν σωστά ότι τα υγρά παγώνουν, αποκτούν στέρεα μορφή και σκληραίνουν και, συνεπώς, δεν μπορούμε να περάσουμε στο εσωτερικό τους το δάχτυλό μας.

Βάψαμε με τέμπερες τις πήλινες δημιουργίες της προηγούμενης εβδομάδας και ζωγραφίσαμε ξανά και προσεκτικά κάποια νησιά των Κυκλάδων, έτσι όπως τα έχουμε στη φαντασία μας, προκειμένου να τα στείλουμε σε διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

(http://www.cycladic.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3894&cnode=22&clang=0)

Για το τέλος, αφήσαμε το τραγούδι- σύνθημα του καλοκαιρινού προγράμματος. Τα Ψαροπαιδάκια με πολλή φαντασία σκέφτηκαν τους στίχους, τους επένδυσαν με μια γνωστή μελωδία και το σύνθημά μας είναι πλέον έτοιμο...


Ψα ψα ψαροπαιδάκια,

είμαστε απίθανα παιδάκια

παίζουμε ωραία παιχνιδάκια

και μας αρε, μας αρέσουν τα ψαράκια!

Μες στο σχολεί, μες στο σχολείο "Αθηνά",

είμαστε ό, είμαστε όλοι μια αγκαλιά,

μοιραζόμαστε τα πάντα

και μαζί είμαστε μια μπάντα....

τρα λα λα λα, λα λα λα λα, λα λα λα!

Στο πάρκο πά, στο πάρκο πάμε εκδρομή,

να το εξερευνήσουμε μαζί,

για περιπέτεια μαγική, θα φύγουμε σ' ένα νησί,

κι όποιος θέλεις ας ψάξει να μας βρει!




Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page