top of page

2η Εβδομάδα_Πέμπτη

Το πρόγραμμα της Πέμπτης περιείχε πολλές και ποικίλες δραστηριότητες. Τα παιδιά ξεκίνησαν την ημέρα τους… γλυκά φτιάχνοντας παγωτό! Κατόπιν χωρίστηκαν στις ομάδες τους και ασχολήθηκαν:

  • Η ηλικιακά μικρότερη ομάδα συνέχισε την ενασχόλησή της με τα ψηφιακά παραμύθια. Αυτή τη φορά δούλεψε το παραμύθι με τίτλο «Η Μόνα σε καινούριο σχολείο». Τα παιδιά συζήτησαν ξανά για τις ομοιότητες και τις διαφορές ψηφιακού και συμβατικού παραμυθιού και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με το σχολικό εκφοβισμό και πώς μπορεί να νιώθει κάποιος όταν υφίσταται βία. Όλοι συμφώνησαν πως σε κανέναν δεν αρέσει να τον κοροϊδεύουν και να τον βγάζουν έξω από την ομάδα και στη συνέχεια, διέκριναν και ζωγράφισαν την πιο ευχάριστη και την πιο δυσάρεστη σκηνή του παραμυθιού.

  • Η ηλικιακά μεγαλύτερη ομάδα συνέχισε την ενασχόλησή της με τον Μινωικό πολιτισμό: τα παιδιά έψαξαν μέσα στην τάξη να βρουν κρυμμένα ευρήματα από τη μινωική Κρήτη. Αφού τα βρήκαν, τα παρατήρησαν, τα περιέγραψαν και τα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους- αρχαιολόγους. Οι φωτογραφίες των ευρημάτων τους αποκάλυψαν σπουδαίες πληροφορίες για τη ζωή των Κρητών, τις ασχολίες, τις τέχνες, τα αθλήματα, τη θέση της γυναίκας, κ.ά. Επίσης, ξεχώρισαν τις τοιχογραφίες του «πρίγκιπα με τα κρίνα» και της «Παριζιάνας» κι έδωσαν ζωή στα δύο αυτά πρόσωπα αφού οι ίδιοι φωτογραφήθηκαν ως πρίγκιπες και παριζιάνες.

Τα παιδιά και των δύο ηλικιακών ομάδων έπαιξαν στο παιχνίδι «λαβύρινθος» που είχε στηθεί στο ισόγειο: έπρεπε να διασχίσουν συγκεκριμένη διαδρομή και να φτάσουν στο τέρμα της, με συγκεκριμένο βηματισμό. Επίσης, όσοι ήθελαν έκαναν γυμναστική εντός του σχολείου ενώ οι υπόλοιποι έπαιξαν μπάσκετ στην αυλή του σχολείου.

Τα κορίτσια του καλοκαιρινού προγράμματος φαίνεται να το διασκεδάζουν αφού στη διάρκεια της ελεύθερης ώρας χορογράφησαν ένα ελληνικό, καλοκαιρινό, μοντέρνο τραγούδι.

Αυτή την εβδομάδα καλωσορίσαμε στο καλοκαιρινό πρόγραμμα κι έναν καινούριο φίλο που ήρθε από Ελλάδα, τον Θοδωρή!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page