top of page

5η Εβδομάδα


Η προτελευταία εβδομάδα του προγράμματος κύλησε ευχάριστα με τις καλλιτεχνικές μας δραστηριότητες να συνεχίζονται. Την εβδομάδα αυτή υποδεχτήκαμε στο σχολείο τρεις καινούριους φίλους, τον μικρό Άρη και την Αλεξάνδρα, που είναι αδέλφια, και την Άννα-Μαρία. Συνεχίσαμε την προσπάθεια να μυήσουμε τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή, προσφέροντάς τους καθημερινά φρέσκα και δροσερά φρούτα ενώ τα μικρότερα παιδιά του προγράμματος έκαναν καθημερινά προπόνηση προκειμένου να μάθουν να πηδούν σωστά το σκοινάκι. Τα περισσότερα τα κατάφεραν!


Ακολούθως, θα βρείτε τις δραστηριότητες που κάναμε καθημερινά:


Τη Δευτέρα, βάψαμε με ακρυλικά χρώματα πέτρες αλλά και τις γύψινες και πήλινες δημιουργίες που ετοιμάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια, περάσαμε από πάνω διαφανές γυαλιστερό βερνίκι για να σταθεροποιηθεί το χρώμα και να έχουμε πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Επίσης, φτιάξαμε βραχιόλια και κολιέ για τις μαμάδες με κορδόνια και χάντρες.


Την Τρίτη, βάψαμε με ειδικούς μαρκαδόρους επάνω σε μπλούζες, ετοιμάζοντας ένα δώρο για τους αγαπημένους μας μπαμπάδες. Επίσης, ετοιμάσαμε καράβια από σφουγγάρι που μπορούν να ταξιδέψουν στο νερό. Τα παιδιά έκοψαν το σφουγγάρι στο σχήμα που ήθελαν, εμείς κολλήσαμε με σιλικόνη τα πανιά και τα παιδιά ολοκλήρωσαν τη δημιουργία τους στολίζοντάς την με λεπτομέρειες.


Την Τετάρτη, ακούσαμε το μελοποιημένο τραγούδι του Ελύτη με τίτλο «Τα τζιτζίκια» και εντοπίσαμε τα χαρακτηριστικά του ποιήματος (τίτλος, στροφές, στίχοι, ομοιοκαταληξία, ποιητής). Λόγω της μειωμένης ενεργητικότητας των παιδιών, παίξαμε πολλά παιχνίδια μέσα στο σχολείο αλλά και στην αυλή μας, αφουγκραζόμενες την ανάγκη τους για κίνηση, χαλάρωση και παιχνίδι. Στο τέλος της ημέρας, κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του «τρελό» κολλάζ: τους ζητήσαμε να φτιάξουν ανθρώπινες μορφές, όπως αυτά τις φαντάζονται, με χαρτιά από περιοδικά και εφημερίδες.


Την Πέμπτη, συνεχίσαμε την ενασχόληση με το τραγούδι «Τα τζιτζίκια». Εξηγήσαμε τις άγνωστες λέξεις και είδαμε τι είναι τα τζιτζίκια και τι θόρυβο κάνουν, τι είναι η μπουρού και τι τα αλμυρίκια (η ιδέα ότι πολλοί τρώνε αλμυρίκια για σαλάτα δεν άρεσε και πολύ στα παιδιά!). Κατόπιν, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και παίξαμε το ακόλουθο παιχνίδι: δίναμε στα παιδιά μία λέξη, εντόπιζαν την κατάληξή της και με βάση αυτή έπρεπε να σκεφτούν και να γράψουν άλλες λέξεις που έχουν την ίδια κατάληξη. Το παιχνίδι κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία των παιδιών. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα που βρήκε τις περισσότερες λέξεις συνολικά.

Επίσης, η Σοφία μας μύησε στην κατασκευή βραχιολιών με κλωστές και τα κορίτσια μας αφιέρωσαν αρκετό χρόνο στο να φτιάξει η καθεμία το δικό της.


Την Παρασκευή, πήγαμε την καθιερωμένη μας βόλτα στο πάρκο. Διαφοροποιηθήκαμε στο ότι επιλέξαμε να επισκεφτούμε μια άλλη παιδική χαρά από τη συνηθισμένη, η οποία διαθέτει παιχνίδια που ευνοούν την κίνηση των παιδιών. Η επίσκεψη στο πάρκο αυτή τη φορά είχε και παραλίμνιο περίπατο με τον μικρό Ορφέα να δίνει το ρυθμό, ενώ όταν κουραστήκαμε… κάναμε μια στάση για να παίξουμε με σαπουνόφουσκες!! Η ιδέα άρεσε πολύ στα παιδιά που βάλθηκαν να συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη σαπουνόφουσκα, την πιο μακρόστενη, αυτή που έχει πολλές φούσκες μαζί κ.ο.κ! Φυσικά, η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με τη στάση στα περίπτερα του πάρκου για λιχουδιές!



Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page