top of page

4η Εβδομάδα

Την 4η Εβδομάδα του καλοκαιρινού προγράμματος το σχολείο μας μετατράπηκε σε καλλιτεχνικό εργαστήρι. Μικροί και μεγάλοι δουλέψαμε όλοι μαζί και δημιουργήσαμε έργα θαυμαστά! Στην παρέα μας προστέθηκαν οι παλιές μας και αγαπημένες γνώριμες, Δέσποινα και Νάνσυ!


Οι αθλητικές δραστηριότητες συνέχισαν να πραγματοποιούνται στο σχολείο μας γιατί κέρδισαν το ενδιαφέρον των παιδιών από την προηγούμενη εβδομάδα. Οι «Κωνσταντίνοι» της παρέας μας οργάνωσαν τουρνουά τρεξίματος, ενώ, παράλληλα, μυηθήκαμε στην υγιεινή διατροφή τρώγοντας φρουτοσαλάτα, πορτοκάλια και πίνοντας φυσικούς χυμούς καθημερινά!


Αναλυτικότερα,

  • Παρατηρήσαμε πίνακες διάσημων ζωγράφων με θέμα τα ψάρια, τους περιγράψαμε, τους αναλύσαμε, τους συγκρίναμε, δώσαμε δικούς μας τίτλους κι όλα αυτά με παιγνιώδη τρόπο. Στο τέλος της εβδομάδας, τα παιχνίδια με την τέχνη ολοκληρώθηκαν στο πάρκο όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε «κυνήγι θησαυρού»: 10 γρίφοι τους βοήθησαν να εντοπίσουν τους πίνακες που επεξεργάστηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας και ήταν κρυμμένοι σε διάφορα σημεία του πάρκου! Το ευχαριστήθηκαν πολύ!

  • Ζωγραφίσαμε ελεύθερα σε χαρτί του μέτρου και σε κόλλες Α4 με ποικιλία υλικών και είδαμε πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε: τέμπερες, νερομπογιές, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και κιμωλίες.

  • «Ράψαμε» με κορδόνια και κορδέλες χάρτινα ψάρια, διαπιστώνοντας ότι είναι μάλλον δύσκολο και «βαρετό» να ράβουμε. Τότε παραδεχθήκαμε τις μαμάδες μας που μεταξύ των υπολοίπων κάνουν Και αυτό για εμάς!

  • Κατασκευάσαμε ενυδρείο από άχρηστα υλικά και ψάρια φτιαγμένα… από τα χεράκια μας.

  • Είδαμε με ενδιαφέρον διάφορα είδη ψαριών που ζουν σε ωκεανούς και έχουν εντυπωσιακά σχήματα και χρώματα και συζητήσαμε για την θρεπτική αξία των ψαριών.

  • Φτιάξαμε κατασκευές από γύψο και πηλό, με ή χωρίς τη χρήση καλουπιών, αφού πρώτα συζητήσαμε για την υφή των υλικών αυτών πριν και αφού στεγνώσουν. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βάψουμε τις δημιουργίες μας.

  • Παρακολουθήσαμε τη σχετική ταινία «Ψάχνοντας τον Νέμο»



Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μας διαβάζοντας τις λεζάντες.





Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page